dijous, 26 de novembre del 2009

Siamès

Primer, cal que distingim entre el siamès modern o siamès apropiadament dit, i el siamès tradicional o thai. Són races distintes, encara que són paregudes i es confonen entre sí.

El siamès modern
És una raça de gat que prove del antic regim de Siam, l'actual Tailàndia.
Té un cos elegant, esvelt i estilitzat amb un esquema de color denominat pointed. El seu cap es de forma triangular, musell finet, els ulls obliquos, orelles grans, el coll llarg i delgat al mateix que que el seu cos i la seua cua.El seu pèl és curt, brillant i suau.

El siamès tradicional o thai
També prove de Tailàndia. Compartix algunes característiques amb el siamès modern i es diferencia d'aquest per les seues formes arrodonides.
Així, el thai presenta un cos més compacte i rodo, musell més curt, orelles més altes però no grans, ulls allargats (no totalment obliquo) celestes o blaus i cua més curta.


Actualment, organitzacions internacionals felines com TICA (The International Cat Association) i WCF (World Cat Federation) reconeixen al siamès tradicional com una nova raça denominada thai i, per tant, amb un estándar propi i diferent al del siamès modern.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada