divendres, 25 de març del 2011

Clara Campoamor 2.

                                                         Gràcies Clara

Amb el motiu del Dia de la Dona, TVE va emetre la pel·lícula de Clara Campoamor, la dona que va aconseguir el vot femení en Espanya. El títol complet era ''Clara Campoamor, la mujer olvidada''.
Aquesta dona fou una avançada en el seu temps. El seu objectiu principal era la igualtat de la dona, això suposava el vot femení, el divorci i el reconeixement dels fills il·legítims. Per descomptat, Clara Campoamor era republicana, les seues idees liberals per a les dones van comportar diferents punts de vista en el Partit Radical, el seu partit. Si ens pararem a pensar un moment tota la lluita que ella va fer perquè les dones d'Espanya poguérem votar, moltes dones no malgastarien el seu dret a vot no acudint a les urnes o votant en blanc.
Encara que el vot femení fou aprovat en 1931, feia falta un gran canvi en la mentalitat de la població. Els homes devien conscienciar-se de que la dona servia per a més coses que les tasques de l'hogar, anar a l'esglèsia i cuidar dels xiquets i els ancians. Sens dubte, el més complicat era convèncer d'açò a les dones. La seua educació havia estat orientada a eixes tasques i la gran majoria no s'havia plantejat mai la opció de fer altres coses.
Vull terminar amb una frase que eixia al final de la pel·lícula: "En tot el món van ser necessaries milers de dones sufragistes per aconseguir el vot femení. En Espanya ho aconseguí una sola dona des de la tribuna del parlament".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada