dissabte, 24 d’octubre del 2009

Conills menuts!!

Molta gent compra un conill sense saber que es el que necessita per cuidar-lo i com fer-ho, abans de tot caldria triar la raça que més se adapte a les nostres necessitats o que més ens agrade.
Quan ja tinguen la raça triada, el més famosos son el d'angora i el belier (ja parlaré d'ells en altres entrades) cal que comprem el material necessari per a la vida del conill. El poden dividir en quatre apartats:

1) Gàbia
Gàbia:La gavià del nostre conill dependrà de quants animals la vagen a ocupar, es recomanable que siga un mínim de 6 vegades més gran que el conill per a que tinga l'espai suficient per moure's lliurement. Es recomanable ficar una capa de panís triturat per a que absorbisca l'olor de la orina del conill, o viruta premsada perquè absorbiré també l'olor i a més, no se apegara al cabell dels conillets, sent açò molt més higiènic.




Abeurador: És indispensable que dins de la gàbia del conill hi haja un abeurador, cal recomanar que siga un com el de la imatge a continuació per a que l'animalet puga beure aigua sempre que li abellisca, cal canviar-lo i reomplir-lo una vegada al dia.



Menjadora:És necessari que en la gàbia col·loquem un d'aquests per dipositar el penso. el farratge o els aliments que li vulguem donar al conill i que s'acostume a rebre-los ahi mateix, el material té que ser resistent a els mossos de la nostra mascota.











2) Diversos
Arnés: Si alguna vegada volem passejar pel carrer al conill seria molt útil tindre un arnés per a conills d'esta forma podrem portar-lo a qualsevol lloc subjecte aquest objecte es caracteritza perquè és molt fàcil d'utilitzar i ens pot servir de gran utilitat. El preu ronda els 8 euros. Cal dir que per alguns conills pot resultar incomode i al principi s'oposaranan a ficar-se'l però poc a poc l'aniran acceptant.

Raspall per a conills: És també recomanable comprar una pinta o raspall per a conills ja que estes mascotes soltaran pèl i a vegades se li formaran nucs en el seu cos, es important raspallar-li per lo menys una vegada a la setmana, ja que és possible que puga ingerir el pèl provoca'n-lo danys en el estómac, el podrem trobar en qualsevol tenda d'animals.

Tallaungles per a conills: A molta gent li molesta que el seu conill li arrape per això es interessant comprar un tallaungles per animals, aquest procés cal fer-ho amb moltissím compte per a no ferir a la mascota, devem de fer-ho més de dues persones i la primera vegada seria recomanable fer-ho amb una persona que ho haja fet amb anterioritat.

3) Joguets
Joguets d'animals: Com poden ser aquells de gossos i gats a més ja trauen la garantia de que són especials per a animals i no li ocasionaran cap dany.

Rotllos de paper higiènic buits: Encara que parega una ximplesa el teu conill es divertirà amb ells, els mossegarà i els llançara pels aires fins destruir-los.

Draps bruts i teles: El teu conill els destruirà i es tombarà damunt d'ells, li serviran d'amagatall, però sempre caldrà que tingues compte de que no es menja els trossos menuts.

4) Alimentació

Pinso: El pinso deu ser només de pellets, els pinsos de llavors no són bons per als conills, i els que es venen a granel solen ser per conills d'engreixament, així que no es tampoc recomanable. Si té menys de 6 mesos cal que tinga pinso sempre disponible, al igual que farratge. A partir dels 6 mesos deurem de racionalitzar-ho (uns 30 grams per quilo del conill), i anar augmentant les verdures. A partir de l'any d'edat deurien menjar un o dos racions al dia (uns 80 grams). Sempre mirant la composició del pinso, un pinso bo deu tindre més fibra que proteïnes.

Farratge: Molt important en la dieta del conill, sempre es necessari que tinga farratge abundant a la seu disposició, ja que li aporta molta fibra, essencial per al bon funcionament del seu aparell digestiu. També els ajuda a llimar els dents. El farratge bo serà verd, amb un olor dolç i poca pols.

Atencions bàsiques:

El conill és un animal que necessita córrer i jugar per això traure'l tots els dies al menys dues hores. És recomanable fer-ho algunes més, sempre baix la seua vigilància, jugue amb ell acaricia'l i dona-li menjar.

El comportament d'un conill és molt dispers, dependrà de la raça i de com li cuidem, també influïx la seua personalitat, hi ha conills més sociables que altres. El que mai cal fer és colpejar-li ni tan sols quan li mossega perquè l'únic que aconseguirem és que es torne agressiu, si vol que faja algunes coses, crida-li amb el tó adequat i reganya-li introduint-li-ho en la seua gàbia, però sempre amb dulzura. Recorda que cal recompensar-li sempre que haja fet alguna cosa bé, fica-li llepolies prop perquè ell se li ho agrairà i es reflectirà en la seua conducta.


Una cosa fonamental en un conill es la seua higiene, començant per la de la seua gàbia, deuràs de recollir els seus excrements i resta l'orín sempre que pugues, si es a diari millor, intentant tindre la gàbia el més netejada possible, es recomanable desinfectar la gàbia una vegada al mes. Als conilla també cal netejar-los però no molt menut, ja que no els agrada i podrien acatarrar-se, si ho volen fer li recomano utilitzar un xampú específic per aquests animals, ja que cuidaran millor el seu pelatge,quan li estén llavant intente que no se li submergí el cap. Tampoc és recomanable netejar als conills amb menys de 6 mesos
El conill és un animal molt net per lo que no fa falta llavar-li si no veiem nosaltres que esta molt brut, probe primer a llavar-li amb unes tovalloles de nadó .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada