dimecres, 21 d’octubre del 2009

Violència de Gènere!

La violència de gènere està molt present en el nostre ''benvolgut'' país, moltes dones son assassinades per els seus marits, companys sentimentals o ex-marits; homes,cap a la fí; per causes que son totalment diverses, injustes i sense cap sentit.

Aquestes dones han sigut assassinades de maneres molt dispars: apunyalament, atropellada reiteradament fins a la mort, estrangulació, amb pistoles, cremada dins de la seua pròpia casa, a colps... però, totes elles tenen una cosa en comú, totes van ser assassinades per homes, homes cruels, cruels i sàdics.

Inclús, algunes van morir mentres els seus fills observaven esta escena sense poder fer res, que pot fer un xiquet de només 4 anys? Ell que te a son pare com una referència a seguir, ell que no pot entendre res, com podria ajudar a sa mare?
Algunes que, per si no fora poc, estaven embarassades dels seus propis maltractadors.

La gent pot arribar a la idea de que només moren dones joves, dones que no superen els 50 anys, però això no es cert:
-En A Coruña, una dona va ser assassinada als 70 anys, després de una vida de infern amb el seu marit que la assassinà amb una maça.
-En Granada una dona de 76 anys va morir a tirs pel seu marit.
-Una dona de 80 anys va ser brutalment assassinada també pel seu marit.

Moltes d'elles havien ficat denuncies i ordres d'allunyament, i molts d'ells havien passat anys a la presó, però ni això les va podré salvar dels que eren els seus malsons.

Els percentatges mostren que més de la meitat de les dones assassinades eren estrangeres, sobretot llatinoamericanes, però aquesta xifra no es res important, ja que, que mes dóna la nacionalitat quan es assassinada? Que no tots tenim el mateix dret a viure i disfrutar de la vida?

Any 2004= 73 dones assassinades
Any 2005= 63 dones assassinades
Any 2006= 70 dones assassinades
Any 2007= 71 dones assassinades
Any 2008= 84 dones assassinades
Any 2009= En el que va d'any, a data de 5 d'octubre, 42 dones han sigut assassinades, i encara falta per a que s'acabe l'any.

Si comptem del 2004 al 2008 fan un total de 361 dones, amb una mitja aproximada de 6 dones/mes.
Unes dades massa grans, n'hi ha que fer tot lo possible i lo impossible per aconseguir tindre la millor dada en aquest cas, 0.

Contra la violència, TOLERÀNCIA 0!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada