dimecres, 13 d’octubre del 2010

Red Social: Tuenti

A falta de dos dies perquè s'estrene la polèmica pel·lícula Facebook, m'han manat que faça una entrada sobre les reds socials. Com que en Espanya el Facebook no és la més utilitzada per els joves, vaig a parlar sobre la que sí s'utilitza molt, el Tuenti.

Tuenti és una red social que et permet conèixer gent nova, fer amics d'altres llocs i en efecte més propers, compartir i visualitzar fotos, deixar-lis comentaris als teus amics i que et deixen, i gràcies al teu perfil (del que parlarem més endavant) poden veure els teus gusts sobre música, llibres, pel·lícules i més!

Com us havia dit abans, ara parlarem sobre Mi perfil. Aquest apartat, es troba a la esquerra de la pantalla, encara que també es pot accedir des de la barra superior en segona posició, després de Inicio i davant de Mensajes, Gente, Vídeos, Juegos i Sitios. En primer lloc es troba la fotografia, que servirà perquè tots et reconeguen, després es troben mis sitios (on pots ficar els llocs que més visites) i mis paginas (tu també pots crear pàgines, són llocs on pots conèixer gent que opine igual que tu sobre qualsevol tema); mis redes (en aquest apartat es sol ficar els llocs on vas estudiar o estàs estudiant); información (on indiques el teu sexe, l'edat, la data del teu aniversari, si estàs amb algú, la teua ciutat o poble i més coses que poden ser
dades més íntimes i es preferible no ficar-les) i finalment, mis intereses (on fiques els teus llibres, les teus pel·lícules, els actors i actrius, grups musicals, aficions... que més t'agraden).
A més tens, un tauló on pots ficar allò que vulgues, vídeos, fotos o simplement escriure; davall tens els comentaris que et fa la gent i a la dreta les últimes fotos on estàs etiquetat i dotze amics que són distints cada vegada.

En Inicio que diguem que es la pàgina principal tens la teua foto en menut, les visites que et fa la gent, quantes invitacions et queden, esdeveniments patrocinats per marques que paguen per estar ací i el calendari d'esdeveniments i aniversaris de la gent (així no tens excusa si no te'n recordes d'un aniversari), tot açò a la esquerra. Al mig tens els teus amics que recentment han fet alguna cosa, com actualitzar el tauló, pujar fotos o rebre comentaris i lo mateix amb les pàgines; a la dreta tens el xat que serveix per a parlar amb les persones que es tinguen connectades al qual li han ficat fa poc la opció de vídeo xat (és com el Messenger) i suggeresquin de amics dels teus amics perquè els agregues. Finalment a dalt de tot tens una barra que es diu estado on fiques com té sents hui, alguna frase o qualsevol cosa que vulgues.

En Mensajes, pots enviar missatges o com solen dir MP (missatges privats), que només els poden llegir el destinatari i l'emissor.

En Gente, pots buscar a gent nova que has conegut o buscar als teus amics (encara que per a açò és sol utilitzar una alta opció que es troba en la mateixa barra), per a buscar jocs (passa igual que amb els amics que ja coneixes), pàgines o llocs.

En Vídeos, busques els teus vídeos favorits de música, humor i/o esports i te'ls pots guardar en vídeos favorits, a més hi ha una altra carpeta que guarda els vídeos que has compartit amb la gent. Només entrar et mostren els vídeos més vists.

En Juegos, pots jugar a uns jocs que ofereix el tuenti i que són molt variats, un dels més coneguts és el Towner, on tens una ciutat virtual i pots fer-li tot el que vulgues. Estan classificats en jocs d'estratègia, trencaclosques, d'esport i d'acció.

En Sitios pot afegir els llocs que sols visitar.

Sí no tens Tuenti, i vols fer-te et serà necessari que algun amic et mane per e-mail una invitació, ja que intenta protegir la informació dels usuaris.

Espere que us hagi agradat i prompte es trobem per Tuenti!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada