diumenge, 21 de març del 2010

''Museo del Niño''

El ''Museo del Niño'' te més de dos-mil joguets de totes les èpoques, catalogats per procedència, material d'elaboració i any de fabricació. Es troben exposats en 6 grans grups:
1) nines
2) joguets de llanda y cartró
3) joguets fets pels propis xiquets
4) joguets de plàstic
5) jocs i joguets de taula
6) joguets tecnològics.
En quant als joguets de llanda, destaquen els procedents de Payá, en Ibi (Alacant).
Tartana amb cavall, soldats de cavalleria, taxi, cotxes, camions, avions, etc., així com una col·lecció molt important, per la seua creativitat, procedent d'un artesà ja desaparegut de la província de Albacete: el llander de Tarazona de La Mancha. Són joguets del mateix tipus que els de Ibi, però treballats amb menys medis tecnològics, és a dir, fets amb les mans, tisores de metall i martell, sense troqueladores.

Els joguets fets per els propis xiquets són tots els models y tots els materials; nines de drap, cotxes i camions i avions amb caixes de cartró i atès de conserves de peixos, futbolins de cartró i fusta... Tots procedents de la província d'Albacete.

Del grup de jocs i joguets de taula, destaquen els clàssics; el Parchis ,la Loteria, ''los cuentos de los chocolates Los Muñecos'', els trencaclosques de cups de fusta amb làmines pegades als mateixos, i altres més actuals.

Finalment, dels joguets tecnològics cal citar des de jocs tipus Nintendo fins robots, nines i animals que realitzen tot tipus de funcions gracies a microprocessadors.

Mostra de nines del Museu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada